lauantai 9. kesäkuuta 2012

CREMA –SUURUSTETTU KEITTO

Vihanneksia pitäisi syödä joka päivä, eikös niin? Tässäpä olisi hyvä ja heleppo ohje. Mikä parasta, voitte tehdä keitosta makunne mukaisen jättämällä jonkin vihanneksen pois tai lisäämällä jotain. Variaatioita on erilaisia, mutta tässä on yksi esimerkki. 

Espanjassa cremaa syödään niin lounaaksi kuin iltapalaksi. Lounaalla sen seuraksi monesti tehdään segundo eli kakkosruoka, joka on useimmiten lihaa. Iltapalana syödessä ei välttämättä muuta tarvitsekaan. Paitsi tietenkin leipäpalanen, jolla on kiva pyyhkäistä lautanen puhtaaksi, syödessä siis kotona. Älkää tehkö sitä ravintolassa, tarjoilijat voivat muuten katsoa vihaisesti. ;)

Resepti
3 perunaa
2 porkkanaa
1 sipuli
1 kesäkurpitsa
suolaa
1-2 rkl tuorejuustoa (Espanjassa monet laittavat juustoa (lue: quesitos), uskon tuorejuuston korvaavan quesiton)
maitoa

1. Keitä perunat, porkkanat, sipuli ja kesäkurpitsa vähässä vedessä, kunnes ovat pehmeitä.
2. Ota vihannekset ja sekoita sekoittimella/tehosekoittimella niin, että tulee sosetta. Lisää maitoa, tuorejuustoa, ripaus suolaa. Sekoita, kunnes seos on tasaista ja ihanan ”kermaista”.
3. Laita kattilaan, jossa voit vielä lämmittää seoksen. Valmista!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)